View Single Post
Old 07-15-2017, 01:38 PM   #6 (permalink)
Aurelia82
International Forum Great Member
 
Aurelia82's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,296
Aurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond reputeAurelia82 has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Savant Cosinus View Post
Am fost primit într-o familie la Ploiești, spre sfârșitul sejurului. O doamnă văduvă, prietenă alor prietenilor mele, cu fata ei. Am fost primit într-un mod adorabil, foarte călduros. Domnia sa are o casă mică într–o stradă liniștită - cu toate că n-am văzut-o în întregime, poate nu este atât de mică. Casă e marginată de o curte umbroasă, în spatele al carei se găsește o gradină, pe care n-am vizitat-o. Am luat aperitivul la exterior, la răcoare. Cu toți am amestecat româna și franceza în discuțiile noastre, dat fiind că prietenul nostru rusesc nu vorbește multă romănă. Așa ne am descurcat, iar dânsul ne a putut urmări.
După aperitiv, doamna ne a dus să vizităm locașurile interesante ale orașului. Ne a invitat – notați- la muzeul de arte ca și la muzeul ceasului. Aoleu, prietenilor, muzeul de arte în mod deosebit, o splendoare ! Deja la sosire, el este găzduit într-o fostă vila burgheză de toată frumusețea, cu un hol impunător, cu coloane de marmură aurite la poală și la capitel. Scara de onoare este încadrată de doua statui de femei purtând cât o torță. Ghida ne a dat voie să luam câteva poze, doar a rugat să nu le publiăm pe internet. Păcat pentru voi . La etaj sunt tablourile din perioda de la sfârșit secolului alui XIXa, până la începutul secolului alui XX a. Am fost privilejiați : fiind cei singuri vizitători la acel moment, aveam pe ghida la îndemâna doar pentru noi cei trei. O doamnă foarte competentă, învățată și inimoasă. Am văzut picture ale lui Theodor Aman, întemeiător al școlii de pictură românească, ale lui Barbu Iscovescu, ale lui Niccolo Livaditti.. multe ale lui Nicolae Grigorescu, mai multe ale lui Ștefan Luchian, ale lui Ion Andreescu. La fiecare stațiune, aveam explicațiile ale ghidei și alei gazdei noastre. Îmi făceam o baie mare de cultură, iar mă gândeam : Cât de norocos sunt, aflându-mă acolo, la calm, în mijlocul al atâta frumuseți !

........
Bravo Jocelyne, tu es revenu avec de beaux souvenirs dans ta valise...
__________________


Un singur lucru durează cât viaţa, faptul că ai un suflet drept şi bun.
(Offline)   Reply With Quote